Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για (δωρεάν) συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις

Ποιοι οι δικαιούχοι δωρεάν διακοπών

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση

Σε πλήρη εξέλιξη (από τις 12 Απριλίου) βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

  • 15 Ιουνίου 2018 έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης
  • 10 Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά με αναπηρία

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να εγγραφούν αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ και να καταθέσουν αίτηση έως και τις 01/05/2018.

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και διαθέτουν κωδικούς TAXISnet, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα χωρίς να προσέλθουν.

Δικαιούχοι 

Εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2016 μέχρι 28.000,00 €, οι οποίοι/ες το έτος 2017 συνέπιπταν μόνο σε ένα απο τα παρακάτω:

  1. Τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ.
  2. Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.  
  3. Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
  4. Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).
  5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμού:

ΕΔΩ