Προγράμματα Εργασίας

Δικαιούστε επίδομα παιδιού, (αναδρομικά), ακόμη κι αν δεν έχετε λάβει την πρώτη δόση

Διευκρινιστικές οδηγίες ΟΠΕΚΑ - Θα διορθωθούν όλες οι αρρυθμίες

Θα λάβουν τα χρήματα όσοι δεν κατάφεραν να διασταυρώσουν τα στοιχεία τους

Με διευκρινιστική ανακοίνωση ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ξεκαθαρίζει ότι δεν χάνουν το επίδομα όσοι δεν έλαβαν την πρώτη δόση για τεχνικούς λόγους, όπως για παράδειγμα αναντιστοιχία ΑΜΚΑ – ΑΦΜ ή αδυναμία ηλεκτρονικής διασταύρωσης των σπουδών των εξαρτώμενων τέκνων σε οριακές ηλικιακά περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται ότι όσοι δεν πήραν την πρώτη δόση ή μικρότερο ποσό απο αυτό που υπολόγιζαν, δεν χάνουν το επίδομα εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το νόμο και θα το λάβουν αναδρομικά.

Αντίθετα, με την υποβολή της νέου τύπου αίτησης Α21 προς το τέλος Απριλίου, θα διορθωθούν όλες οι τυχόν αρρυθμίες, οι δικαιούχοι θα δηλώσουν την υφιστάμενη κατάσταση των παιδιών τους και θα δικαιωθούν αναδρομικά από 01/01/2018 την παροχή.

Απαραίτητες φυσικά προϋποθέσεις είναι να υποβάλουν οι δικαιούχοι αίτηση Α21  και φορολογική δήλωση (για το εισόδημα 2017), εντός του 2018. Εξυπακούεται πως το εισόδημα του 2017 και η κατάσταση των εξαρτώμενων παιδιών το 2018 πρέπει να επιτρέπουν την χορήγηση του επιδόματος.

Για να δείτε όλες τις διευκρινιστικές οδηγίες του ΟΠΕΚΑ πατήστε:

ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: