Προγράμματα Εργασίας

20.000 θέσεις με το πρόγραμμα της "πρώτης πρόσληψης"

Πλήρης επιβεβαίωση του workenter και του δημοσιεύματος της 2ας Ιανουαρίου - Δηλώσεις της κ. Μαρίας Καραμεσίνη

Ισχύουν, τελικώς, όρια ηλικίας (έως 35) για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εργοδότες

Μόλις ένα 24ωρο ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του workenter, για τη δράση με την οποία θα κάνει «ποδαρικό» ο ΟΑΕΔ για το 2018, (δείτε ΕΔΩ), η διοικήτρια του Οργανισμού, κ. Μαρία Καραμεσίνη, με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9», -και αναφερόμενη στα νέα προγράμματα που θα βγουν- τόνισε:

«Θα γίνουν 20.000 προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος της πρώτης πρόσληψης μισθωτού ή μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών».

Η κ. Καραμεσίνη διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα, αν αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες προσλάβουν νέους ανθρώπους έως 29 ετών. Το ΦΕΚ για το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να βγει πολύ σύντομα.

Τα άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ 

Ένα δεύτερο πρόγραμμα, που αναμένεται εντός του Ιανουαρίου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προβλέπει τη μετατροπή της μερικής σε πλήρη απασχόληση για 3.000 θέσεις εργασίας μέσω της επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Σκοπός του προγράμματος είναι να αλλάξει η αναλογία μεταξύ μερικής και πλήρους απασχόλησης υπέρ της δεύτερης.

Τρία ακόμη προγράμματα προβλέπουν τη στήριξη της διαμόρφωσης και της χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για νέους 18 έως 29 ετών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ ή δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την απασχόληση νέως 18 έως 29 ετών που έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή γενικό Λύκειο.

*Τη συνέντευξη της κ. Καραμεσίνη, για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9», πήραν ο Κωστής Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου.