Προγράμματα Εργασίας

42.500 νέες θέσεις με επιδότηση επιχειρήσεων

Τα ποσά και οι προϋποθέσεις για την ένταξη στα δυο νέα προγράμματα

Σημαντική επιδότηση για την πρόσληψη του «πρώτου υπαλλήλου» νέας επιχείρησης

Την επιδότηση για την πρόσληψη του «πρώτου υπαλλήλου» της νέας επιχείρησης και την επιχορήγηση των εργοδοτικών εισφορών για τη μετατροπή εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτούς, προβλέπουν τα δυο προγράμματα που προωθεί, έως τον Νοεμβριο, το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της αρμόδιας υποργού τα δυο προγράμματα θα ωφελήσουν 42.500 εργαζομένους και ανέργους. Σημειώστε:

Με το πρώτο πρόγραμμα θα προσληφθούν 2.500 άνεργοι, από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Παρέχεται η δυνατότητα σε νέους, έως 34 ετών, να επιδοτηθούν για την πρόσληψη του «πρώτου υπαλλήλου» της επιχείρησής τους. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών του νεοπροσληφθέντος, για καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Προβλέπονται πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους έως 29 ετών. Η έκδοση του προγράμματος αναμένεται τον Νοέμβριο.

Με το δεύτερο πρόγραμμα, που θα δημοσιοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου, δίνονται κίνητρα για να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση - που πληρώνεται με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών - σε μισθωτή εργασία. Προβλέτεται η επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς με ποσά έως και 350 ευρώ τον μήνα. Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι για 12 μήνες, με πρόβλεψη τη διατήρηση του συγκεκριμένου μισθωτού επιπλέον έξι μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης. Ο σχεδιασμός αφορά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, 40.000 εργαζομένους

Το Workenter θα ενημερώσει εγκαίρως - με την έκδοση των προγραμμάτων - για τις προθεσμίες, τις προυποθέσεις, τα ποσά των επιδοτήσεων και τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων.