Υποτροφίες & Πρακτική

ΙΚΥ: Απόφαση για 330 υποτροφίες

Η μέγιστη διάρκεια των σπουδών θα είναι τρία έτη

Έως τις 9 Μαρτίου οι σχετικές ανακοινώσεις από το ΙΚΥ
23/02/2018 | 17:38

Την τυπική έγκριση του υπουργείου Παιδείας έλαβε το πρωί της Παρασκευής η προπαρασκευαστική διαδικασία του ΙΚΥ για την έκδοση 330 υποτροφιών για διδακτορικό.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, (δείτε ΕΔΩ), το αμέσως επόμενο διάστημα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα αναρτήσει την πρόσκληση, αφού προηγουμένως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογραφεί και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση για τις 330 υποτροφίες αναμένεται να γίνει από το ΙΚΥ έως τις 9 Μαρτίου.

Η μέγιστη διάρκεια των υποτροφιών θα είναι τρία έτη, ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Με βάση την προεργασία του ΙΚΥ, (έγγραφο υπ’ αριθμ. 18745), οι θέσεις των υποτροφιών θα κατανεμηθούν σε επτά επιστημονικούς κλάδους:

1. Φυσικές Επιστήμες

2. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία

3. Γεωργικές Επιστήμες

4. Ιατρική και Επιστήμες Υγείας

5. Ανθρωπιστικές Επιστήμες

6. Κοινωνικές Επιστήμες

7. Οικονομικές & Νομικές Επιστήμες

Η ακριβής κατανομή των θέσεων θα προσδιοριστεί -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΚΥ- «βάσει τύπου που λαμβάνει υπόψη το πλήθος των αιτήσεων ανά κλάδο (ως ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των αιτήσεων».

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να κατεβάσετε την απόφαση του ΙΚΥ, που αναφέρεται στα επιστημονικά πεδία και την διαδικασία.