Επιχειρείν

Το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR επενδύει σε εταιρεία καλλυντικών

Πληροφορίες για την YouthLab και το Equifund

Την τρίτη της επένδυση ύψους 750.000 ευρώ ανακοίνωσε το επενδυτικό κεφάλαιο Elikonos 2 S.C.A. SICAR.

Πρόκειται για την εταιρεία YouthLab.

Η YouthLab είναι εταιρεία καλλυντικών που αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες από φυτικά και βιοτεχνολογικά ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού της επιδερμίδας.

Η εταιρεία προσφέρει προϊόντα καθαρισμού, αντιγήρανσης σώματος και αντιηλιακής προστασίας.

Τα προϊόντα της εταιρείας διανέμονται μέσω επιλεγμένων φαρμακείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η YouthLab πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 10 χώρες αλλά και μέσω e-shop.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 71 εκατ. ευρώ με στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων ελληνικών μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs).

Τα κεφάλαιά της αντλούνται και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά επενδυτική πλατφόρμα, πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό «Ταμείο Συμμετοχών» (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» – ΕΠΑνΕΚ (Operational Programme EPANEK), το EIF και Θεσμικούς επενδυτές.

Έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.