Επιχειρείν

H Google αναζητά startups με κοινωνική επίδραση

Τι δηλώνει η Kate Brandt

Το σχέδιο για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων με κοινωνική επίδραση ανακοίνωσε μέσω του blog της Google, η Kate Brandt, υπεύθυνη για θέματα βιωσιμότητας της εταιρείας.

Τι τονίζει η Brandt:

«Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές νεοφυείς  επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τις πλέον πιεστικές παγκόσμιες κοινωνικές προκλήσεις. Για παράδειγμα, η Asaduru, μια επιχείρηση οικολογικών κτιρίων με έδρα τη Νότια Αφρική. Η Skilllab BV στις Κάτω Χώρες, η οποία βοηθά τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν καλύτερα στις αγορές εργασίας και η Limbic στο Ηνωμένο Βασίλειο, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την καλύτερη κατανόηση των δεδομένων ψυχικής υγείας.

Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, από την εξουσιοδότηση άλλων για τη χρήση του AI για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, για τον καθορισμό φιλόδοξων και μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών στόχων βιωσιμότητας. Όταν οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές συνεργάζονται με την κυβέρνηση, τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τις κοινότητες και τα άτομα, μπορούμε να κάνουμε πραγματική πρόοδο».

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην παγκόσμια σύνοδο τεχνολογίας στη Λισαβόνα, η Κ. Brandt σημείωσε: «Η δράση αυτών των νεοφυών επιχειρήσεων εμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη επενδυτών και τη εύρεση συνεργατών με παρόμοιους στόχους». 

Ήδη η Google βρίσκεται σε αναζήτηση 8-10 startup από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική οι οποίες θα συμμετάσχουν σε εξάμηνο πρόγραμμα «επιτάχυνσης» στις αρχές του 2020.

Στη συνέχεια η Google θα κρίνει τις εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση βάσει των Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων των Ηνωμένων Εθνών που περιλαμβάνουν την φτώχεια, την ανισότητα, το κλίμα, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την ευμάρεια, την ειρήνη και την δικαιοσύνη.

Η εταιρεία δεν προτίθεται προς το παρόν να επενδύσει στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η Google δεσμεύεται να δώσει πρόσβαση στα δικά της τεχνολογικά μέσα όπως επίσης και υποστήριξη σε πρακτικά επιχειρηματικά ζητήματα όπως η εύρεση του σωστού business model.

Πληροφορίες  για το πρόγραμμα της Google: ΕΔΩ