Επιχειρείν

Pre-seed επένδυση από τη Metavallon VC για την Bioemtech

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου

Επένδυση pre-seed ανακοινώθηκε πριν απο λίγες μέρες από τη Metavallon VC προς την  εταιρεία βιοϊατρικής τεχνολογίας, Bioemtech.

Η εταιρεία που κατασκευάζει και εμπορεύεται συστήματα in vivo απεικόνισης, για εφαρμογές στην προκλινική φαρμακευτική, τη βιοτεχνολογία και την ιατρική έρευνα, επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω του 3ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου της Metavallon VC.

Ο επερχόμενος κύκλος Pre-Seed επενδύσεων, της Metavallon VC, είναι ήδη ανοιχτός και δέχεται επιχειρηματικές προτάσεις startup εταιρειών τεχνολογίας μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου

H Bioemtech ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από τους Γiώργο Λούντο, Μαρία Γεωργίου και Παναγιώτη Παπαδημητρούλα, Ελευθέριο Φυσικόπουλο και Μαριτίνα Ρουχωτά.

Σήμερα, η εταιρεία στελεχώνεται από 10 νέους επιστήμονες και εξειδικεύεται στην κατασκευή in vivo απεικονιστικών συστημάτων ζώων εργαστηρίου, για χρήση στην προκλινική, φαρμακευτική, βιοτεχνολογική και ιατρική έρευνα.

Το εμπορικό σήμα “eye” αναφέρεται σε μία σειρά μοναδικών διεθνώς, μικρών, επιτραπέζιων συσκευών, που μετατρέπουν έναν απλό εργαστηριακό πάγκο, σε in vivo απεικονιστικό εργαστήριο.

Επιτρέπουν την εύκολη και σε πραγματικο χρόνο δυναμική απεικόνιση βιομορίων και νανοσωματιδίων σε ζώντες οργανισμούς, παρέχοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες, για τη μελέτη πλήθους παθολογιών (συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου).

Η τεχνολογία της BIOEMETCH βελτιστοποιεί και απλοποιεί λειτουργικές διαδικασίες στην προκλινική έρευνα και προάγει τη βιοηθική αντιμετώπιση των ζώων εργαστηρίου, κάτι που οδήγησε σε προσέλκυση πάνω από € 2Μ ερευνητικής χρηματοδότησης για R&D.

Ταυτόχρονα, απέκτησε τους πρώτες πελάτες της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα αναπτύσσει συνεργασίες με αντιπροσώπους διεθνώς. 

Τα πρώτα της προϊόντα, που παρουσιάστηκαν στην αγορά, είναι το "γ-eye" και το "β-eye" που προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο, ολόσωμες, in vivo δυναμικές εικόνες, μετά τη χορήγηση ραδιοσημασμένων βιομορίων.

Συνοδεύονται από ένα φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό, που καταγράφει, αρχειοθετεί και επεξεργάζεται απεικονιστικά δεδομένα, γεφυρώνοντας το υπάρχον βιομηχανικό χάσμα ανάμεσα στις ex vivo μελέτες και την in vivo τομογραφική απεικόνιση.

Τα συστήματα eyes έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών, καθώς αποτελούν ένα μοναδικό εργαλείο μελέτης.

Παράγουν πλήρη δεδομένα βιοκατανομής βιομορίων, με μη-επεμβατικό τρόπο, απαιτώντας για μία μελέτη ένα μικρό ποσοστό του αριθμού των ζώων συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη υπάρχουσα ερευνητική προσέγγιση.

Αυτή τη στιγμή, η Bioemtech εστιάζει στην ανάπτυξη μίας πλήρους σειράς απεικονιστικών εργαλείων, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες στην προκλινική έρευνα, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την επέκταση των προϊόντων της και στην κλινική ιατρική απεικόνιση. 

Η παρούσα επένδυση έχει ως στόχο την επέκταση της υπάρχουσας ομάδας, την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού μοντέλου στην Ευρώπη και την ανάπτυξη και παρουσίαση νέων προϊόντων, που θα καλύπτουν επιπλέον τεχνολογίες, όπως η ακτινοσκόπηση και η οπτική απεικόνιση. 

Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις όπως αυτή στην BIOEMTECH, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη ημερομηνία στις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Metavallon VC δραστηριοποιείται εξίσου και σε Seed επενδύσεις, με συνεχή αξιολόγηση σχετικών επενδυτικών προτάσεων καθόλη την διάρκεια του έτους.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη σελίδα: ΕΔΩ