Επιχειρείν

Οι «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» του μέλλοντος

Εκδήλωση της Direction στις 20 Νοεμβρίου 2019

Η μεταμόρφωση του αστικού ιστού σε «έξυπνη πόλη» αποτελεί την εξέλιξη των πόλεων μέσα από την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και της γενικότερης ανάπτυξης εξελιγμένων υπηρεσιών πληροφοριών και συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και της κλιματικής αλλαγής. 

Mια «έξυπνη πόλη» μπορεί να διαχειριστεί ορθότερα και αποτελεσματικότερα τους πόρους της, φυσικό κεφάλαιο, υποδομές, ενέργεια, οικονομία αλλά και το ανθρώπινο και κοινωνικό της κεφάλαιο.

Διασφαλίζει καλύτερη τοπική αυτοδιοίκηση, ασφαλέστερους δημόσιους χώρους, προσβασιμότητα για τους πολίτες, ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοίκων της.

Στόχος είναι, λοιπόν, η βελτίωση του αστικού βιοτικού επιπέδου. 

Στην εκδήλωση «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» θα παρουσιαστούν μερικές από τις πιο καινοτόμους και πρωτοποριακές μεθόδους καθώς και συστήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα των πολιτών και να προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον στους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην εκδήλωση, η Wind και η Mobileye θα παρουσιάσουν υπηρεσίες και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας που υποστηρίζουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00, στο συνεδριακό κέντρο Maroussi Plaza, στο Μαρούσι. 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani.