Επιχειρείν

ΕΥ: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς»

Υποβολή δηλώσεων έως τις 25 Νοεμβρίου 2019

Πως οικοδομείται μια επιτυχημένη επιχείρηση;

Οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο απαντούν στο ερώτημα αυτό μέσα από τη δημιουργία ή την ανάπτυξη των δικών  τους επιτυχημένων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥ Ελλάδας διοργανώνει για έβδομη συνεχή φορά, διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς».

Ο διαγωνισμός αποτελεί θεσμό επιβράβευσης της επιχειρηματικής αριστείας με αναγνώριση, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.

Η τελετή απονομής του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2019 θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο σκέλος του διαγωνισμού, «EY World Entrepreneur Of The Year», που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2020.

Ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The Year αποτελεί ένα από τα υψηλότερου κύρους επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, καθώς αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές τους επιδόσεις, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές τους ικανότητες, την αναπτυξιακή τους δυναμική, το καινοτόμο πνεύμα, και την κοινωνική τους ευαισθησία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, ενώ και το κοινό μπορεί να προτείνει επιχειρηματίες ως υποψήφιους στον διαγωνισμό, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2019.

Η ανεξάρτητη εννιαμελής Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ενώ συμμετέχουν οι Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Upstream Α.Ε. και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013, Κατερίνα Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελλάδας & Κύπρου, Mondelēz Hellas Α.Ε., Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Chairman, Temes S.A., Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε., Νίκος Φιλιππίδης, Οικονομικός αναλυτής - Δημοσιογράφος και Βασίλειος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Bank.