Επιχειρείν

Το ΦΕΚ με την παράταση στη ρύθμιση των 120 δόσεων (PDF)

Ολόκληρη η απόφαση, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την παράταση -κατά 7 ημέρες- της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων. 

Η ρύθμιση αφορά οφειλές στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Την παράταση της ρύθμισης προς τις Εφορίες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η παράταση θα είναι επτά ημερών, έως την ερχόμενη Δευτέρα και διευκρίνισε ότι είναι "πρώτη και τελευταία παράταση για επτά ημέρες".

Για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία την ανακοίνωσε έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας ότι η παράταση δίνεται έως τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες και τονίζοντας ότι έως σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών.

"Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους", τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Πατήστε το κουμπί "Δείτε το έγγραφο" για να εκτυπώσετε ολόκληρο το ΦΕΚ.