Επιχειρείν

Στα 50 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία εισφορά (ρύθμιση 120 δόσεων)

Δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης - "Κούρεμα" προσαυξήσεων έως και 85%

Ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων θα αποτελέσει η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο - 105,5", "τις προσεχείς ημέρες κατατίθεται" το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ: "η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κάτω από 50 ευρώ".  

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να γλιτώσουν από τις προσαυξήσεις των οφειλών σε ποσοστό έως και 85%.

"Όλες οι οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 επανυπολογίζονται με τον τρόπο που θα καταβάλλονταν εάν ίσχυε το σημερινό σύστημα και προκύπτει σημαντικά μικρότερο ποσό, η διετία 2017-2018 θα συνυπολογιστεί κανονικά και «οι προσαυξήσεις θα περικοπούν κατά 85%".

Όπως επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος, "για να ενταχθεί κανείς είναι απαραίτητο να πληρώνονται κανονικά οι εισφορές του 2019, δηλαδή Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου κτλ".