Επιχειρείν

Υπ. Εργασίας: Έρχεται η ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία (120 δόσεις)

Έτοιμη η ειδική πρόβλεψη - Ποιοι και πώς ευνοούνται

Ως τον Μάρτιο αναμένεται η νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν να καταβάλουν ένα ποσό που θα μειώσει την οφειλή τους κάτω από τις 20.000 ευρώ, για να καταβάλλουν από αυτό την εισφορά που οφείλουν.

Τα επίσημα στοχεία «δείχνουν» ένα ποσοστό της τάξης των 630.000 - 650.000 οφειλετών του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 350.000 οφειλετών αγροτών, στους οποίους το ύψος της οφειλής θα μειωθεί.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, το ύψος της οφειλής θα μικρύνει πάρα πολύ, γιατί θα υπολογιστεί με βάση το σημερινό σύστημα σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή με βάση τα καθαρά εισοδήματα ενώ θα ισχύσει και πάρα πολύ μεγάλη διαγραφή προσαυξήσεων, μέχρι το 87% αυτών.