Επιχειρείν

1.731 νέοι αγρότες στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)

Τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας - Τι ισχύει για την πληρωμή της βασική ενίσχυσης

Περισσότεροι από 1.730 νέοι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 33.414.500 ευρώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, έπειτα από την τελευταία τροποποίηση, εντάσσεται στο πρόγραμμα το σύνολο των αιτήσεων των νέων αγροτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. 

Ως εκ τούτου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, με την πληρωμή της πρώτης δόσης που καλύπτει το 70% της συνολικής προϋπολογισμένης δαπάνης.

Η αρχική πίστωση που είχε εγκριθεί, ήταν 24.700.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν κάλυπτε το σύνολο των δικαιούχων που πληρούσε τις προϋποθέσεις, αλλά τελικά επετεύχθη η έγκριση της τμηματικής ενίσχυσης της αρχικής πίστωσης, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να κλείσει με 33.414.500 ευρώ.

- Βασική Ενίσχυση

Σημειώστε ότι, για τις λοιπές κατηγορίες δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης, το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 θα ανοίξει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2018 η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης (30%) και του πρασινίσματος.

Παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων στον σύνδεσμο https://iris.gov.gr/ (πρόσβαση απευθείας ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ) με χρήση των κωδικών taxisnet.