Επιχειρείν

Athens Startup Awards: Βραβεία για νεοφυείς επιχειρήσεις

Από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοινώθηκαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα βραβεία επιχειρηματικότητας για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, Athens Startup Awards.

Σε κοινή συνέντευξη Tύπου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, δήλωσαν πως τα έπαθλα θα κυμανθούν από 1.000 έως 6.000 ευρώ, επιδιώκοντας να ενισχύσουν το δημιουργικό πνεύμα και τις δεξιότητες που σχετίζονται με το επιχειρείν των νέων ανθρώπων.

Τα βραβεία

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου (20:00), στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Δικαιολογητικά

 1. Οι υποψήφιες προς βράβευση νεοφυείς επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή τεκμηριωμένη σχετική επιχειρηματολογία βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται επαρκώς ο καινοτομικός χαρακτήρας των προϊόντων και/ή των υπηρεσιών τους.
 2. Τα εν λόγω προϊόντα ή υπηρεσίες οφείλουν να διαφοροποιούνται, ουσιαστικά, από άλλα ομοειδή που κυκλοφορούν ή κυκλοφορούσαν στο παρελθόν. Πέραν αυτών, θα συνεκτιμηθεί εάν και κατά πόσο καλύπτουν νέες ανάγκες καθώς και η εξαγωγική προοπτική και η εξωστρέφεια τους.
 3. Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα της νεοφυούς επιχείρησης να προβεί στην υλοποίηση και επιχειρηματική αξιοποίηση της ιδέας της. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες της επιχειρηματικής ομάδας μεγάλη βαρύτητα θα δίνεται στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των υποψήφιων που σχετίζονται με το επιχειρείν, καθώς και τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων της ομάδας με τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας (Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείριση κ.λ.π.).

Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 25/4/2018 έως τις 28/5/2018

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους σε μία εκ των δύο κατηγοριών:

Κατηγορία 1) Στάδιο Ιδέας (Innovation Stage): Σε αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυή σχήματα που έχουν:

 • Διαγνώσει την ανάγκη της αγοράς
 • Επινοήσει την ιδέα για την κάλυψη της ανάγκης ή έχουν σχεδιάσει την καινοτομική λύση ή έχουν δημιουργήσει πρωτότυπο (Minimum Viable Product)
 • Εντοπίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους έναντι των ανταγωνιστικών λύσεων 
 • Προσδιορίσει τους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) για την υλοποίηση της ιδέας τους

Κατηγορία 2) Στάδιο Πρώιμης Δραστηριότητας (Early Stage): Σε αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν λειτουργικό προϊόν και έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν από την 01/01/2016 και μετά, με κύρια δραστηριότητα την εμπορική εφαρμογή της καινοτομικής λύσης.

Χρηματικά βραβεία:

Κατηγορία 1

 • 1η ομάδα: 3.000 ευρώ
 • 2η ομάδα: 2.000 ευρώ
 • 3η ομάδα: 1.000 ευρώ

Κατηγορία 2

 • 1η ομάδα: 6.000 ευρώ
 • 2η ομάδα: 4.000 ευρώ
 • 3η ομάδα: 2.000 ευρώ

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.athensstartupawards.gr και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΕΒΕΑ