Επιχειρείν

Ενισχύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα προκήρυξη του αναπτυξιακού νόμου - Υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Ιουνίου

Τι λένε στο workenter σύμβουλοι ανάπτυξης

Ξεκίνησε, (από τις 4 Απριλίου), η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων καθεστώτος ενισχύσεων «νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 (2η προκήρυξη), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Το διακριτό (και σημαντικό) γνώρισμα του προγράμματος είναι ότι απευθύνεται σε νεοσύστατες ή υπό ίδρυση ανεξάρτητες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που επιθυμούν να κάνουν αρχική επένδυση σε κάποιον από τους επιλέξιμους κλάδους του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως αναφέρουν στο workenter σύμβουλοι επιχειρήσεων, «η διαφορά του συγκεκριμένου καθεστώτος σε σχέση με τα υπόλοιπα του αναπτυξιακού νόμου είναι ότι, υπό προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση έως και στο 70% του ποσού της ενίσχυσης, που θα λάμβαναν εάν έπαιρναν φοροαπαλλαγή που φτάνει στο 55% του συνολικού προϋπολογισμού».

"Άρα -συμπληρώνουν οι συνομιλητές μας- οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν, υπό προϋποθέσεις, το 38,5% του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού τους σχεδίου ως επιχορήγηση".

"Η επιχορήγηση αυτή έχει τη μορφή της άμεσης χρηματικής ενίσχυσης, η οποία συνίσταται στην δωρεάν παροχή από το Δημόσιο χρηματικού ποσού για την κάλυψη τμήματος των ενισχυόμενων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου".

Προθεσμία: Ως ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών ορίζεται η 30η Ιουνίου 2018.

Πατήστε το κουμπί "Δείτε το έγγραφο" για να κατεβάσετε την προκήρυξη.