Επιχειρείν

Άνοιξε η εφαρμογή για την πάγια ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

Χρηστικές οδηγίες για να μην χάσετε τις "100 δόσεις"

Όπως μας ενημερώνει η εταιρεία υποστηρικητικών και επιστημονικών υπηρεσιών ILF consulting*, η εφαρμογή του Taxisnet για την πάγια ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά σε οφειλές που ακόμη δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ώστε να μην κινδυνεύσει η ρύθμιση των 100 δόσεων, για όσους έχουν, ήδη, ενταχθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσα από τον προσωπικό τους υπολογιστή, απλά και γρήγορα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Taxinet, (στη διεύθυνση www.aade.gr), την αίτηση τους μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

  • Οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών τους προς την Εφορία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες
  • Οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες ΔΟΥ για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών 

Μέχρι σήμερα δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση χρέους προς την Εφορία σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις βάσει του Ν. 4152/2013 υπήρχε μόνο εφόσον το χρέος αυτό είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπέρασαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

* Η ILF consulting διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο επιστημονικών συνεργατών, με εμπειρία από το 1980, παρέχοντας λύσεις σε κάθε ανθρωποκεντρικό ή επιχειρηματικό πρόβλημα.