Ιδιωτικός τομέας

"Χρυσά" τα γυναικεία χέρια στο χώρο του IT

Υπερκέρδη στις οικονομίες (έως και 27%) εάν συμμετείχαν στις Τεχνολογίες περισσότερες γυναίκες

Ίσως να υπερέβαιναν τα στρεότυπα οι ιθύνοντες νόες των μεγάλων και μεσαίων τεχνολογικών μονάδων ανά τον κόσμο και να ενθάρρυναν το γυναικείο πληθυσμό να εμπλακεί ενεργά στο χώρο του IT, εάν διέθεταν την καλλιεργημένη γνώση πως κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε τα οικονομικά μεγέθη τους σε πολλαπλά επίπεδα!

Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα. Εάν στην Ινδία συμμετείχαν οι γυναίκες στην παραγωγική διαδικασία κατά το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών η οικονομία της χώρας θα ήταν 27% πλουσιότερη! Δεν το λες και λίγο...

Τέσσερα διακεκριμένα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft εξηγούν στο workenter.gr πως θα μπορούσε να μηδενιστεί το χάσμα ανάμεσα στην ζήτηση και την προσφορά σε ότι αφορά στις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις IT.

Αναφέρουν για ποιους λόγους συμβαίνει, την ώρα μάλιστα που το NCWIT (National Center for Women in IT) καταδεικνύει, με πρόσφατη έρευνά του, ότι θα ήταν απολύτως ευεργετική για το ισοζύγιο ζήτησης - προσφοράς η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις εταιρείες IT.

Μιλούν στο workenter.gr οι κυρίες Olga Azilazian, Sophie Chanialaki, Myladie Stoumbou και Margarita Areteou:  

Olga Azilazian, Digital Marketing Manager, Microsoft CEE: "Ένα από τα μεγαλύτερα κενά που παρατηρώ είναι η έλλειψη υγειών προτύπων. Role models, γυναίκες που πετυχαίνουν και μοιράζονται το ταξίδι τους με ολιστικό τρόπο είναι αυτές που τελικά μπορούν να εμπνεύσουν και να ενισχύσουν τις νέες γυναίκες να επιλέξουν την καριέρα τους στην Τεχνολογία.

Ένα ακόμα σημείο είναι ότι η τεχνολογία απαιτεί αρκετό διάβασμα για να μείνεις ενημερωμένος. Πολλές φορές οι οικογενειακές ή προσωπικές επιλογές είναι τέτοιες που οι γυναίκες αναγκάζονται να επιλέξουν. Η κίνηση που μπορεί να βοηθήσει είναι να δημιουργήσουν οικοσύστημα τέτοιο που θα τους δώσει την ώθηση να ανελιχθούν. Υποστήριξη από την οικογένεια, μέντορες και network είναι τα 3 πράγματα που αδιαμφισβήτητα μπορούν να βοηθήσουν".

Sophie Chanialaki, Modern Workplace Architect, One Commercial Partner, Microsoft CEE: "Για μένα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η έλλειψη ερεθισμάτων, κυρίως σε μικρές ηλικίες. Η άποψη ενός εφήβου για το τι καριέρα θα ακολουθήσει ξεκινάει από νωρίς και σχηματίζεται κυρίως από τις ασχολίες, τα χόμπι και γενικά το ευρύτερο περιβάλλον του αλλά και βλέποντας άτομα που θαυμάζει να ασχολούνται με αυτό.

Παρόλο που γίνονται αρκετές ενέργειες για την προώθηση της γυναίκας στο ΙΤ, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι όσο πιο νωρίς μυήσουμε κάποιον στην τεχνολογία, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να την επιλέξει για καριέρα στο μέλλον. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες ΙΤ εταιρίες οργανώνουν initiatives με σκοπό να παροτρύνουν τα κορίτσια από μικρές ηλικίες να λάβουν υπόψιν μια καριέρα στο ΙΤ. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να δώσουν εν τέλει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας".

Myladie Stoumbou, Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών, Central and Eastern Europe Multi-country Region, Microsoft: "Είναι αλήθεια ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στον κλάδο των νέων τεχνολογιών. Τα αίτια της χαμηλής εκπροσώπησης είναι γνωστά: στερεότυπα, πολλαπλοί ρόλοι, έλλειψη προτύπων, περιορισμένη αυτοπεποίθηση, αυτοπεριορισμοί.

Για να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες στον κλάδο χρειάζονται καταρχήν περισσότερες δράσεις από τα σχολικά χρόνια: ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στο πρόγραμμα σπουδών, στοχευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός με βάση τις ευκαιρίες εργασίας, ανοικτές δράσεις ενημέρωσης για τα νέα κορίτσια, και προβολή εγχώριων γυναικείων προτύπων.

Επιπλέον, απαιτείται οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν ανάλογα για να ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες να επιλέξουν τον κλάδο. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για περισσότερο ευέλικτο τρόπο εργασίας που θα επιτρέπει στις γυναίκες να ανταποκριθούν χωρίς άγχος στους πολλαπλούς τους ρόλους θα έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο.

Επιπλέον, απαιτείται στόχευση για περισσότερες υποψήφιες γυναίκες στη διαδικασία προσλήψεων, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας η οποία θα καταπολεμά τα στερεότυπα και τις α(υπο)-συνείδητες προκαταλήψεις κι από την άλλη θα αποδέχεται, θα ενθαρρύνει και θα ενδυναμώνει τις γυναίκες εργαζόμενες".

Margarita Areteou, Azure Senior Marcoms Manager – Microsoft Central Easter Europe: "Το καλοκαίρι του 2018, διάβασα στο περιοδικό ‘The Economist’ ότι στην Ινδία, μια αύξηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού στα επίπεδα των αντρών, θα πρόσφερε στην Ινδία 235 εκατομμύρια εργατικά χέρια (όσο το συνολικό εργατικό δυναμικό όλης της Ευρώπης) και η μεγαλύτερη δημοκρατική οικονομία θα ήταν κατά 27% πλουσιότερη.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ανάγκη για αύξηση του γυναικείου πληθυσμού στον εργασιακό χώρο δεν αφορά μόνο το χώρο της τεχνολογίας αλλά ευρύτερα. Η ανάγκη αυτή είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη στο χώρο της τεχνολογίας που μεγαλώνει με τρελούς ρυθμούς. Υπάρχει μια σημαντικά αυξανόμενη ανάγκη και ζήτηση για developers και data scientists και εδώ είναι που βλέπω μια τεράστια ευκαιρία για τις γυναίκες, να μειώσουν με την παρουσία τους το χάσμα της ζήτησης και της προσφοράς".