Ιδιωτικός τομέας

Kατακτούν τον κόσμο του ΙΤ "ατρόμητες" γυναίκες (pics)

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τέσσερα διακεκριμένα στελέχη της Microsoft

26/03/2020 | 23:24

Τα "μυστικά" που τις οδήγησαν σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης αποκαλύπτουν στο workenter.gr τέσσερις κυρίες της Microsoft. Μάλιστα, τα τέσσερα διακεκριμένα στελέχη της εταιρείας, προτρέπουν τις νεότερες υποψήφιες να μην στρεσσάρονται και να μην φοβούνται.

Οι ίδιες, άλλωστε, για να καταφέρουν να ανελιχθούν στον σκληρό και ανδροκρατούμενο χώρο του IT και της Διοίκησης, επέδειξαν πείσμα, επιμονή και σκληρή αυτοπεποίθηση. 

Ποιες ήταν, όμως, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισαν και ποια τα υψηλότερα εμπόδια; Πώς οι νέες υποψήφιες θα "ξεκλειδώσουν" την πόρτα της επαγγελματικής επιτυχίας;

Ας δούμε τι μας λένε οι κυρίες Olga Azilazian, Sophie Chanialaki, Myladie Stoumbou και Margarita Areteou:
Olga Azilazian, Digital Marketing Manager, Microsoft CEE: "Αρχικά, είμαι από τις τυχερές που κατάφερα να βρεθώ σε περιβάλλοντα με γυναίκες, αλλά και άντρες που ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο σε εμένα, να μάθω πράγματα και να εξελιχθώ.Τα χαρακτηριστικά που με προσέλκυσαν στο IT είναι γιατί κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο, μια νέα τεχνολογία, ένα νέο tool. Κάτι που οι περισσότεροι συνάδελφοί μου σε άλλες εταιρείες/ industries θα μάθουν αρκετά αργότερα.

Η συμβουλή που θα έδινα στο νεότερο εαυτό μου είναι να μην φοβάται εκείνους που ίσως βρεθούν στο δρόμο της και προσπαθήσουν να την σταματήσουν. Το να πατάς στα πόδια σου, υποστηρίζοντας τον εαυτό σου σε κάθε περίσταση και παράλληλα κερδίζοντας τη θέση σου στο τραπέζι είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να σου το στερήσει".
 

Sophie Chanialaki, Modern Workplace Architect, One Commercial Partner, Microsoft CEE: "To μεγαλύτερο εμπόδιο για μένα ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός. Δεν ήμουν σίγουρη πως, αν διαλέξω το συγκεκριμένο τομέα, θα μπορέσω να καταφέρω τους επαγγελματικούς μου στόχους. Από μικρή είχα εξαιρετική σχέση με την τεχνολογία και πάντα έβρισκα τρόπους να συνδυάσω τα χόμπι μου με αυτή. Αλλά δεν είχα σκεφτεί ότι είναι κάτι που θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Δεν υπήρξε κάποιο ερέθισμα από το περιβάλλον μου που να με ωθήσει να ακολουθήσω καριέρα στο ΙΤ, με αποτέλεσμα να νιώσω ότι ρισκάρω αν πάρω μια τέτοια απόφαση. Τελικά, όλα πήγαν καλύτερα από ότι περίμενα και δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα ιδιαίτερα εμπόδια στην μέχρι τώρα καριέρα μου που να οφείλονται στο γεγονός ότι είμαι γυναίκα. Το μόνο που ίσως με 'δυσκόλεψε' σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ότι στις περισσότερες συναντήσεις και στα περισσότερα συνέδρια που συμμετείχα, ήμουν μία από τις ελάχιστες ή, σε αρκετές περιπτώσεις, η μοναδική γυναίκα, με αποτέλεσμα να νιώθω άβολα και μειονεκτικά. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή και η καριέρα μου αν είχα ασχοληθεί με κάτι άλλο και η συμβουλή που θα έδινα στον νεότερο εαυτό μου είναι 'Don't stress about it, just go for it!'. Το γεγονός ότι για χρόνια το ΙΤ θεωρούταν ανδροκρατούμενο επάγγελμα δε θα έπρεπε να φοβίζει και να αποτρέπει κανένα κορίτσι. Αντιθέτως, καμιά μας δεν πρέπει να φοβάται τις προκλήσεις και εγώ προσωπικά είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα μπορέσω να επιτύχω σε έναν τέτοιο τομέα".
 

Myladie Stoumbou, Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών, Central and Eastern Europe Multi-country Region, Microsoft: "Σπούδασα μηχανικός πληροφορικής στη δεκαετία του ’90. Εκείνη την εποχή τα στερεότυπα κυριαρχούσαν ήδη. Επειδή ήμουν κορίτσι και δεν συμβάδιζα με το πρότυπο του geek, έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο για να αποδείξω την αξία μου. Στα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, ήμουν πάντα μέλος μιας σιωπηλής μειοψηφίας. Δεν συνάντησα ιδιαίτερες δυσκολίες, παρά μόνο όταν διεκδίκησα την επαγγελματική μου εξέλιξη. Τότε, και πάλι τα στερεότυπα και οι α(υπο)-συνείδητες προκαταλήψεις (unconscious biases) στάθηκαν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχων μου. Δεν το έβαλα κάτω όμως. Με πολλή όρεξη για δουλειά, περισσή ενέργεια, ανάληψη πρωτοβουλιών, καινοτόμες ιδέες, ομαδικότητα, επιμονή και πείσμα στις δυσκολίες, κατάφερα να προχωρήσω και να εξελιχθώ.

Θα ενθάρρυνα τα νέα κορίτσια και θα τα προέτρεπα να μην φοβούνται. Για να πετύχουν, θα πρέπει να επιδιώκουν να μαθαίνουν και να βελτιώνονται συνεχώς, να καινοτομούν στον τομέα τους, να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, να ξεχωρίσουν στο αντικείμενό τους, να εξελίσσονται διαρκώς. Ο τεχνολογικός κλάδος είναι δυναμικός, γρήγορος, μεταβαλλόμενος. Προσφέρει ευκαιρίες και εμπειρίες πολύτιμες.

Επίσης, θα τις συμβούλευα να εκτιμούν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους. Να χαίρονται με τα επιτεύγματά τους και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Να διεκδικούν αυτό που αξίζουν χωρίς φόβο, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα".
 

Margarita Areteou, Azure Senior Marcoms Manager – Microsoft Central Easter Europe: "Ευτυχώς έχω την τύχη και τιμή να εργάζομαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου που κατανοεί και σέβεται τη διαφορετικότητα του καθενός μας. Στη Microsoft, έχουμε μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζομένων, κάτι που φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι από τις τυχερές γυναίκες στον εργασιακό χώρο, μη έχοντας αντιμετωπίσει κανένα σκληρό εμπόδιο στα 23 χρόνια που εργάζομαι (εξαιρώ κάποια σαχλά σεξιστικά σχόλια). Όταν έκανα δύο παιδιά, ήταν μια καθαρά δική μου συνειδητή απόφαση να κάνω ένα ‘pause’ στην καριέρα μου. Δε σταμάτησα ποτέ να δουλεύω αλλά έβαλα την οικογένειά μου και τα παιδιά μου σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν μεγάλωσαν λίγο, ήμουν έτοιμη να ξαναρχίσω δυναμικά και να δώσω πάλι έμφαση στην εξέλιξη της καριέρας μου. Η συμβουλή μου είναι μία και μόνο…Θέλει σκληρή αυτοπεποίθηση ώστε να μην αφήσετε κανέναν ή καμία να σας εμποδίσει από το να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Να είστε ατρόμητες!".