ΕΛ.ΑΣ.: Μέσω gov.gr οι αιτήσεις για Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Αλλαγές στη διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων προβλέπει νέα εγκύκλιος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2026, οι υποψήφιοι για τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr – ΕΨΠ).
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:
- Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ),
- Διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικούς Taxisnet),
- Επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμό κινητού τηλεφώνου και e-mail) μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (ΕΜΕπ),
- και τον μοναδικό κωδικό εξεταζομένου που τους αποδίδεται από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Επιπλέον διευκρινίσεις
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων μέσω του gov.gr θα περιλαμβάνονται στη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως.
Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Δημοσίου, με στόχο την απλοποίηση των αιτήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των υποψηφίων που επιθυμούν να ενταχθούν στα Σώματα Ασφαλείας.
Δείτε ΕΔΩ την σχετική εγκύκλιο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
- 21 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















