Νέες προοπτικές για την εκπαίδευση

Ειδήσεις
Νέες προοπτικές για την εκπαίδευση
Ανάλυση της πρωτοβουλίας "Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια"
Ηλιάνα Καλούπη
13/11/2019 | 06:00

Ο νέος θεσμός είναι εδώ. Λέγεται Πρωτοβουλία "Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια" και υποβοηθά τα εγχώρια εκπαιδευτικά ιδρύματα στο να ισχυροποιήσουν την θέση τους και να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Ο νέος θεσμός, που φέρει την "σφραγίδα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας. 

Ήδη η αρμόδια υπουργός, κυρία Νίκη Κεραμέως, είχε επαφές για την πρωτοβουλία με εκπροσώπους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μέλος συμμαχίας CIVIS, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μέλος συμμαχίας CONEX US και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως μέλος συμμαχίας EPICUR, συμμετείχαν στο εναρκτήριο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας "Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια" στις Βρυξέλλες.

Σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε πλήθος πολιτικών και μελών της πανευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας οι 17 επιλεγέντες συνασπισμοί Πανεπιστημίων που θα υλοποιήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα "Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια". 

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στη δημιουργία συμμαχιών μεταξύ Πανεπιστημίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες, κοινά προγράμματα, ανταλλαγές προσωπικού και φοιτητών, ευέλικτες μορφές διδασκαλίας.

Δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν πτυχία συνδυάζοντας σπουδές σε περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ