Εκπαιδευτικοί: Από τη Δευτέρα (25/8) οι αιτήσεις – δηλώσεις στο ΟΠΣΥΔ
Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου, μέσω του ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr).
Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης
Η πρόσκληση απευθύνεται σε:
- Εκπαιδευτικούς εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες Α΄ ανά κλάδο και μουσική ειδίκευση, βάσει των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023, 2ΓΕ/2023, 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024.
- Υποψήφιους των προσωρινών πινάκων Β΄ και των επικουρικών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2025, που αφορούν κλάδους γενικής και ειδικής αγωγής.
Πού θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί
Οι προσλήψεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σχολικών μονάδων:
- Σχολεία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης
- Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
- Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία
- Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου
- Τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων
- Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)
- ΚΕΔΑΣΥ και σχολικές μονάδες σε Σωφρονιστικά Καταστήματα.
Γιατί έχει σημασία η πρόσκληση
Η υποβολή αιτήσεων δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν θέση ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ως ωρομίσθιοι, με σύμβαση ενός διδακτικού έτους.
Η συμμετοχή στη διαδικασία είναι κρίσιμη, καθώς όσοι δεν δηλώσουν περιοχές προτίμησης εντός προθεσμίας, αποκλείονται από τις φετινές προσλήψεις.
- 1 λεπτό πριν Κεραμέως: Το φύλο δεν μπορεί να επηρεάζει τον μισθό – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας
- 10 λεπτά πριν Θάσος: Καταγγελία ότι ζητήθηκε εισιτήριο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε ασθενή
- 18 λεπτά πριν Καιρός: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν



















