Έκκληση του δημάρχου για το μακελειό στα Βορίζια: «Να αρθεί το πέπλο του φόβου που γεννά η σιωπή»

Έκκληση του δημάρχου για το μακελειό στα Βορίζια: «Να αρθεί το πέπλο του φόβου που γεννά η σιωπή»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με λόγια αποφασιστικότητας και ανησυχίας, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, απηύθυνε ισχυρή έκκληση για δράση μετά το μακελειό στα Βορίζια, τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στην Κρήτη.

«Ώρα για δράση και ανάληψη ευθύνης»

Ο κ. Καλοκαιρινός κάλεσε τους θεσμούς και την Πολιτεία να κινητοποιηθούν, επισημαίνοντας πως δεν αρκούν πλέον τα λόγια συμπόνιας.

«Δεν φτάνει να εκφράζουμε τη θλίψη μας κάθε φορά που η Κρήτη θρηνεί νέα θύματα. Είναι ώρα για δράση, ώρα για ανάληψη ευθύνης από όλους όσοι κατέχουν θεσμικό ρόλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σαφής δέσμευση για τερματισμό της παράνομης οπλοκατοχής, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα φέρουν απτά αποτελέσματα.

«Η πραγματικότητα είναι ζοφερή και υποθηκεύει το μέλλον μας. Οφείλουμε να τη δούμε κατάματα και να πράξουμε», πρόσθεσε με νόημα.

Συντονισμός και κοινό μέτωπο για την Κρήτη

Ο κ. Καλοκαιρινός τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων – της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών και της Πολιτείας – ώστε να καταρτιστεί ένα ενιαίο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής και της οργανωμένης παραβατικότητας στο νησί.

Όπως ανέφερε: «Προτείνω στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης να συγκαλέσει συνάντηση όλων των αυτοδιοικητικών, των βουλευτών και των κρατικών φορέων για να μιλήσουμε με ευθύτητα και παρρησία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το κομμάτι που του αναλογεί. Μόνο έτσι θα αρθεί το πέπλο του φόβου που γεννά η σιωπή».

«Μας λείπουν φωνές όπως του Γιώργου Γραμματικάκη»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο δήμαρχος αναφέρθηκε με συγκίνηση στη μνήμη του αείμνηστου πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Γραμματικάκη, λέγοντας πως φωνές σαν τη δική του λείπουν σήμερα όσο ποτέ.

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ήθος και κύρος, που να εμπνέουν ενότητα και δράση. Αυτό το κενό πρέπει να το καλύψουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε.

Η τοποθέτηση του δημάρχου Ηρακλείου έρχεται σε μια στιγμή που η κοινωνία της Κρήτης απαιτεί τέλος στη βία και στην οπλοκατοχή που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα είναι σαφές: όχι άλλα λόγια, αλλά πράξεις.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr