Εισφορά αλληλεγγύης: Χωρίς φόρο εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα

Αφορά το 2021 - Επίσημες δηλώσεις
Θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021

Δεν θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης όσοι λαμβάνουν εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία θα εισπραχθούν εντός του 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, στα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και το όφελος θα φανεί στα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

Αντιθέτως, για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 2021 η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του 2021.

 

Σε ερώτηση για το τί θα ισχύει μετά το 2021 και εάν η προσωρινή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε πως βούληση της κυβέρνησης είναι οι μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε πως τα έσοδα τον Αύγουστο πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο και πως τον Σεπτέμβριο υπάρχουν ήδη θετικές εξελίξεις.

Τόνισε δε πως εφέτος ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2019 ανήλθε σε συνολικά 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram