Έγκριση: Νέο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Ολόκληρο το ΦΕΚ
Στην τελική ευθεία για την έκδοση νέου μεταπτυχιακού προγράμματος από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Στην τελική ευθεία για την έκδοση νέου μεταπτυχιακού προγράμματος από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Τίτλος του μεταπτυχιακού προγράμματος: «Κτηνιατρική Παθολογία και Χειρουργική Μαστού».

Το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αναφέρεται στην υγεία των μαστικών αδένων των κατοικίδιων θηλαστικών (παθολογία, χειρουργική και διαχείριση υγείας), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κλινικό αντικείμενο της κτηνιατρικής επιστήμης.

Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης απονέμεται σε μεταπτυχιακές / κούς φοιτήτριες / φοιτητές που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το σύνολο των προβλεπόμενων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών, καθώς και την προβλεπόμενη διπλωματική εργασία, σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών του προγράμματος.

Οι δύο ειδικεύσεις του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών καλύπτουν κλινικές ανάγκες των παραγωγικών ζώων και των ζώων συντροφιάς, αντίστοιχα, και αναφέρονται στην υγεία όλων των κατοικίδιων θηλαστικών: αγελάδες, προβατίνες, αίγες, σύες (κατεύθυνση παραγωγικών ζώων), σκύλες, γάτες, φοράδες (κατεύθυνση ζώων συντροφιάς).

Σκοποί:

  • η εξειδικευμένη, έντονη και σε βάθος εκπαίδευση κτηνιάτρων, σε θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό επίπεδο, σε ένα σημαντικό κλινικό πεδίο της κτηνιατρικής επιστήμης, ώστε να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία είτε στο πεδίο της ιατρικής παραγωγικών ζώων, είτε στο πεδίο της ιατρικής ζώων συντροφιάς
  • η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης στο αντικείμενο του ΠΜΣ
  • η προετοιμασία κτηνιάτρων για διδακτορικές σπουδές

Η χρονική διάρκεια των σπουδών για την απονομή του διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρεται μόνον σε πλήρη φοίτηση.

Η έγκριση του προγράμματος με υπογραφή του Πρύτανη, κ. Μαμούρη Ζήση, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram