«Εγκεφαλικό» – Στα 4 ευρώ ο καφές από σήμερα
Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% επανέρχεται από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου ο σερβιριζόμενος καφές και τα μη αλκοολούχα ποτά (κακάο, τσάι, χυμοί κλπ).
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο φόρος στα εν λόγω ροφήματα μονιμοποιείται στο 13% μόνο όταν πρόκειται για παράδοση στο χέρι (Πικρός…ο καφές από σήμερα και delivery). Στον χαμηλό συντελεστή 13% παραμένουν και τα κόμιστρα των ταξί.
Η επαναφορά του καφέ στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (24%), σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη, αναμένεται να φέρει αυξήσεις έως και 15% στον καφέ που σερβίρεται στα καφενεία και τις καφετέριες.
Πόσο θα φτάσει ο καφές
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις με τη νέα αύξηση 15% στην τιμή του καφέ ο φρέντο εσπρέσο στην καφετέρια θα πωλείται στα 4 με 4,10 ευρώ από 3,5 ευρώ ενώ η τιμή του φρέντο καπουτσίνο θα ανέβει στα 4,50 – 4,60 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.
Επίσης ο ελληνικός καφές που μέχρι χθες κόστιζε 2,5 ευρώ από σήμερα θα πωλείται τουλάχιστον 2,80 ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά την Κυριακή
- 4 λεπτά πριν Πύργος: «Της είχα δανείσει 5.000 ευρώ» – Τι υποστηρίζει ο 26χρονος για την επίθεση με ρόπαλο
- 11 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Ξεκινά σήμερα (22/9) η Β΄ φάση δηλώσεων για αναπληρωτές στις ΕΠΑΣ – Μέχρι πότε
- 15 λεπτά πριν Ηθική αντί για Θρησκευτικά: Ποιους μαθητές αφορά το νέο μάθημα- Τι αλλάζει στα σχολεία








