«Εγκεφαλικό» – Στα 4 ευρώ ο καφές από σήμερα

«Εγκεφαλικό» – Στα 4 ευρώ ο καφές από σήμερα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% επανέρχεται από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου ο σερβιριζόμενος καφές και τα μη αλκοολούχα ποτά (κακάο, τσάι, χυμοί κλπ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο φόρος στα εν λόγω ροφήματα μονιμοποιείται στο 13% μόνο όταν πρόκειται για παράδοση στο χέρι (Πικρός…ο καφές από σήμερα και delivery). Στον χαμηλό συντελεστή 13% παραμένουν και τα κόμιστρα των ταξί.

Η επαναφορά του καφέ στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (24%), σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη, αναμένεται να φέρει αυξήσεις έως και 15% στον καφέ που σερβίρεται στα καφενεία και τις καφετέριες.

Πόσο θα φτάσει ο καφές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις με τη νέα αύξηση 15% στην τιμή του καφέ ο φρέντο εσπρέσο στην καφετέρια θα πωλείται στα 4 με 4,10 ευρώ από 3,5 ευρώ ενώ η τιμή του φρέντο καπουτσίνο θα ανέβει στα 4,50 – 4,60 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

Επίσης ο ελληνικός καφές που μέχρι χθες κόστιζε 2,5 ευρώ από σήμερα θα πωλείται τουλάχιστον 2,80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά την Κυριακή

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr