Εγκαυματίες: Δωρεάν παροχές από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή
Χωρίς οικονομική συμμετοχή μπορούν να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες παροχές υγείας οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών – Θυμάτων, ανεξάρτητα από την αιτία του εγκαύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΕΟΠΥΥ.
Η διευκρίνιση του Οργανισμού έρχεται μετά από σχετικές αναφορές που υποβλήθηκαν και αφορά τόσο φάρμακα και ειδικά σκευάσματα όσο και υλικά αποκατάστασης, φυσικοθεραπείες και κατ’ οίκον φροντίδα.
Ποια είδη καλύπτονται χωρίς συμμετοχή
Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα, καθώς και προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση μετά από εγκαύματα.
Στις παροχές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
- γέλες σιλικόνης,
- ενυδατικές και αντηλιακές αλοιφές,
- προϊόντα αντισηψίας,
- επιθέματα σιλικόνης και γάζες,
- ελαστικά και πιεστικά ενδύματα,
- πιεστικές μάσκες προσώπου και νάρθηκες.
Κατ’ οίκον νοσηλεία και θεραπείες αποκατάστασης
Το πλαίσιο καλύπτει επίσης την αναγκαία κατ’ οίκον νοσηλεία, καθώς και φυσικοθεραπείες, θεραπείες και επεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση των εγκαυματιών.
Για παροχές που δεν χορηγούνται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ο θεράπων ιατρός μπορεί να εκδίδει ειδικό παραπεμπτικό για τη χορήγηση υλικών.
Με το παραπεμπτικό αυτό, ο δικαιούχος μπορεί να απευθυνθεί σε συμβεβλημένο πάροχο του ΕΟΠΥΥ και να προμηθευτεί τα προβλεπόμενα είδη χωρίς να καταβάλει συμμετοχή.
Έως 120 φυσικοθεραπείες τον χρόνο
Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι οι γνωματεύσεις για φυσικοθεραπευτικές πράξεις μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 12 μήνες.
Προβλέπονται έως 10 συνεδρίες τον μήνα, με ανώτατο όριο τις 120 συνεδρίες τον χρόνο.
Και σε αυτή την περίπτωση, οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, εφόσον πραγματοποιούνται από συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.
Τι ζητά ο ΕΟΠΥΥ από παρόχους και επαγγελματίες υγείας
Ο Οργανισμός καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας να εφαρμόζουν πιστά το ισχύον πλαίσιο, ώστε οι εγκαυματίες να έχουν έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.
- 5 λεπτά πριν «Μπράβο στον εαυτό μου» – Η ατάκα νεαρού που έγινε viral λίγο πριν τις διακοπές
- 9 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: «Δεν θα χαθεί κανένα ακαδημαϊκό έτος»
- 48 λεπτά πριν Εγκαυματίες: Δωρεάν παροχές από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή









