ΕΦΚΑ: Το φθινόπωρο 24 δόσεις και παραγραφή οφειλών στη δεκαετία

Προς κατάργηση η εισφορά 1% στους μισθούς του Δημοσίου

Την αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την παραγραφή χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα στη δεκαετία, αντί για εικοσαετία που ισχύει σήμερα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε, επίσης, ότι εξετάζεται από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών η κατάργηση της παρακράτησης 1% που επιβάλλεται σήμερα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε πρόσφατα την κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Επιτροπή ΔΕΚΟ) πως εντός του Αυγούστου θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η νομοθετική πρωτοβουλία για τις ρυθμίσεις χρεών.

«Στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός είπε, και το επαναλαμβάνω, ότι ο ΕΦΚΑ, όπου δεν είναι σήμερα ευθυγραμμισμένος, σε σχέση με τις δόσεις της εφορίας, θα ευθυγραμμιστεί.

Προετοιμάστηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο του Αυγούστου και στη συνέχεια θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram