ΕΦΚΑ: Ταχύτερες συντάξεις έως το 2026
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσιάστηκε η ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου έργου ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ, που αφορά πάνω από 10 εκατομμύρια καρτέλες ενσήμων.
Συνολικά, από τις 53 εκατομμύρια καρτέλες που διαθέτει ο Οργανισμός, έχει ήδη σαρωθεί πάνω από το 80%. Με την ολοκλήρωση όλων των έργων εντός του 2026, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση στην έκδοση συντάξεων.
Η υπουργός τόνισε ότι ο e-ΕΦΚΑ έχει μετασχηματιστεί ριζικά τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το τεράστιο εμπόδιο του χειρόγραφου αρχείου, το οποίο πλέον μετατρέπεται σε πλήρως ψηφιακή βάση δεδομένων.
Η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει ταχύτερη απονομή όχι μόνο των κύριων, αλλά και των επικουρικών συντάξεων, από την οποία αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 ασφαλισμένοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος χρόνος απονομής κύριας σύνταξης έχει ήδη μειωθεί από τις 500 ημέρες το 2019 στις 42 ημέρες σήμερα.
- 16 λεπτά πριν Περσείδες 2026: Η νύχτα που ο ουρανός θα γεμίσει «πεφταστέρια» – Πότε κορυφώνονται
- 1 ώρα πριν Γιατί πονάει το κεφάλι όταν δεν πίνετε καφέ– Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο
- 2 ώρες πριν Ποιο σημείο του σπιτιού κρύβει τους μεγαλύτερους κινδύνους








