ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στα €45.000
Πρόκειται για αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων

Το ακίνητο «φιλέτο», όπου στεγαζόταν το κατάστημα «ΦΩΚΑΣ», επιδιώκει μέσω διαγωνισμού να παραχωρήσει με εκμίσθωση, ο ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού. Θα κατατεθούν «κλειστές προσφορές» από τους ενδιαφερόμενους και θα αποφασιστεί πού θα παραχωρηθεί με εκμίσθωση το ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Σταδίου 41, πολύ κοντά δηλαδή στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Πρόκειται για αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, πέντε υπέρ του ισογείου ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ακίνητο ορίζεται στα 45.000 €. Η εκμίσθωσή του θα γίνει για διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης για μέχρι πέντε επιπλέον έτη, άνευ διαγωνισμού, μετά από αίτημα του μισθωτή και σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα.

Η αναβίωση των κενών- επί σειρά ετών- εμβληματικών ακινήτων εντάσσεται στους στόχους ενός συνολικότερου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ, το οποίο αποδίδει άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να απευθύνονται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία του e-Ε.Φ.Κ.Α., οδός Ιπποκράτους 19, 2ος όροφος, είτε να επικοινωνούν με γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], είτε να καλούν στα τηλέφωνα (210-3662367, 210- 2103662380), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν στον κάτωθι σύνδεσμο: 

Διακήρυξη Δημόσιου Πλειοδοτικού (επί της οδού Σταδίου 41): https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/diakeryxe-demosioy-pleiodotikoy-diagonismoy-me-katathese-kleiston-prosphoron-gia-ten

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram