ΕΦΚΑ: Απονομή συντάξεων, τώρα, ψηφιακά (video)

Ταλαιπωρία τέλος για χιλιάδες δκαιούχους
Ταλαιπωρία τέλος για χιλιάδες αναμένοντες δκαιούχους

Ξεκίνησε από σήμερα η απονομή συντάξεων με ψηφιακό τρόπο (υποβολή αιτημάτων ηλεκτρονικά) στο σύστημα "ΑΤΛΑΣ".

Μέσω του νέου συστήματος, χιλιάδες συνταξιούχοι θα αποφύγουν ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και πολύωρες αναμονές σε ουρές γκισέδες και γραφεία. 

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν απαιτείται καμία προσκόμιση δικαιολογητικών για να εκδοθεί η σύνταξη, ενώ όλα γίνονται αυτοματοποιημένα και ψηφιακά.

Την παρουσίαση του νέου συστήματος "ΑΤΛΑΣ" έκανε νωρίτερα σήμερα (23/7) ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το υπουργείο Εργασίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση και του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστου Χάλαρη.

Ο πρωθυπουργός πλαισιωμένος από τον υπ. Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη

Κ. Μητσοτάκης: "Τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων"

«Είναι η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων και μια καλή, πρακτική απόδειξη πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ», στο υπουργείο Εργασίας. 

Γ. Βρούτσης: "Ξεκινάει μία νέα εποχή για όλους τους πολίτες της χώρας"

«Σήμερα, λοιπόν, 23 Ιουλίου του 2020 εγκαινιάζουμε την ψηφιακή απονομή των συντάξεων κατά την πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και  θα  καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.   

Μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο στο στάδιο της αίτησης, όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και τέλος σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης  στον δικαιούχο.

Ξεκινάει, λοιπόν, μία νέα εποχή για όλους τους πολίτες της χώρας, η κοινωνική ασφάλιση παίρνει μία νέα πορεία».

E-government από τον δοικητή του e-ΕΦΚΑ Χ. Χάλαρη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μίλησε και ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης, περιγράφοντας όλα τα στάδια έως την παραγωγική λειτουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη διαδικασία ψηφιακής απονομής συντάξεων

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram