ΕΦΕΤ: Αποσύρει σοκολάτες για λόγους ασφάλειας καταναλωτών
Σε άμεση ανάκληση παρτίδων σοκολάτας Milka προχώρησε ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι σε συγκεκριμένα προϊόντα δεν αναγραφόταν στην ελληνική γλώσσα το αλλεργιογόνο συστατικό «πάστα φουντουκιού», γεγονός που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο καταναλωτές με αλλεργία.
Τα προϊόντα που αφορά η ανάκληση είναι:
- Milka σοκολάτα Oreo 100 γρ., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 24/06/2026
- Milka σοκολάτα Oreo Brownies 100 γρ., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 28/04/2026
Οι συγκεκριμένες σοκολάτες διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση ΠΑΝ. ΒΑΣ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΙΚΕ, με έδρα την Πάτρα.
Αμέσως μετά τη διαπίστωση της παράβασης, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση των παρτίδων από την αγορά, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο Οργανισμός απευθύνει σαφή σύσταση προς τους καταναλωτές που έχουν αλλεργία στα φουντούκια και έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
- 2 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Μισθός 920 ευρώ και ένσημα – Ποιοι άνεργοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα
- 13 λεπτά πριν Σέρρες: Ξεκινά σήμερα (24/6) η δίκη για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου – Στο εδώλιο ο 16χρονος κατηγορούμενος
- 19 λεπτά πριν Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη για την επίθεση με δύο μαχαίρια στον σύντροφό της – Στο Παπανικολάου ο 24χρονος
















