ΕΕ: Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζει μια νέα εφαρμογή με στόχο την προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, μέσω της επαλήθευσης ηλικίας των χρηστών.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πέντε χώρες —Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία— όπου κάθε μία θα αναπτύξει τη δική της εθνική εκδοχή της εφαρμογής μέσα στους επόμενους μήνες.
Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποδεικνύουν εύκολα ότι είναι άνω των 18 ετών, περιορίζοντας την πρόσβαση των παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο.
Όπως ανέφερε η Henna Virkkunen, αρμόδια για την τεχνολογία στην Κομισιόν, στόχος είναι να προσφέρεται μια εύχρηστη λύση για την ηλικιακή επαλήθευση σε πλατφόρμες με ευαίσθητο περιεχόμενο.
Η υπουργός Ψηφιοποίησης και Ισότητας των Φύλων της Δανίας, Caroline Stage Olsen, υπογράμμισε το παράδοξο της κατάστασης: «Δεν μπορούμε να φανταστούμε παιδιά να αγοράζουν αλκοόλ ή να μπαίνουν σε κλαμπ χωρίς έλεγχο ταυτότητας, βασισμένοι μόνο στη δήλωση “είμαι άνω των 18”. Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια».
Με την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής, οι χρήστες σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα μπορούν να την εγκαταστήσουν και να τη χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις όπου απαιτείται επαλήθευση ηλικίας —όπως σε ιστοσελίδες με τυχερά παιχνίδια, πορνογραφικό περιεχόμενο ή ακόμη και σε π
- 12 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
- 21 λεπτά πριν ΔΕΗ: Νέες ευκαιρίες εργασίας εκτός ΑΣΕΠ σε 7 ειδικότητες – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις
- 1 ώρα πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους


















