Εμπειρία τέλος, διορισμός για όλους - Μόνιμοι

Μόνο μία προϋπόθεση για πρόσληψη στο Δημόσιο
Ο γραπτός διαγωνισμός είναι η μοναδική δυνατότητα μόνιμου διορισμού. Αν χαθεί η επόμενη θα είναι σε δύο χρόνια (2024)

Μείωση του μέσου όρου των υπηρετούντων σε δημόσιους φορείς θα φέρουν οι (ευνοϊκές) αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, με την -ουσιαστικά- κατάργηση της συναφούς εμπειρίας "ανοίγει" για όλους πλέον η υπόθεση "διορισμός".

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στον επικείμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου (2Γ/2022) για την πρόσληψη 1.000 και περισσοτέρων μονίμων υπαλλήλων σε υπουργεία, δήμους και φορείς.

Κατά βάση, η προϋπόθεση για να διοριστεί ένας υποψήφιος είναι να γράψει καλά στα μαθήματα και στο "τεστ αποτελεσματικότητας".

Για να έχετε πλήρη εικόνα συγκρατήστε τα εξής:

(1) Τεστ αποτελεσματικότητας: Εκτός από τις γραπτές εξετάσεις σε τρία μαθήματα οι υποψήφιοι θα δώσουν και "τεστ αποτελεσματικότητας". Το συγκεκριμένο τεστ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter.gr, θα είναι γραπτό και θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των ερωτημάτων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

(2) Καταργείται η συνάφεια της προϋπηρεσίας: Θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία. Αυτό, στην πράξη, "ανοίγει" την προκήρυξη προς όλους τους υποψηφίους, παρέχοντάς τους ίδιες πιθανότητες επιτυχίας. Παράδειγμα: Μπορεί να προσληφθεί ένας υπάλληλος σε θέση διοικητικού με προϋπηρεσία... γεωπόνου!

(3) Μειώνεται κατά πολύ η μοριοδότηση της εμπειρίας: Το ανώτατο όριο εμπειρίας έδινε έως 588 μόρια. Τώρα θα δίνει έως 5 μόρια. Η αλλαγή αυτή έγκειται στο ότι εισάγεται το "τεστ αποτελεσματικότητας", το οποίο πλέον γίνεται καθοριστικό για την επιτυχία.

(4) Διορισμός... 50-50: Το 50% των μονάδων του υποψηφίου θα προέρχεται από τα γραπτά (τρία μαθήματα) και το υπόλοιπο 50% από την επίδοσή του στο "τεστ αποτελεσματικότητας". Το συγκεκριμένο τεστ αναμένεται να είναι διαφορετικό για κάθε ειδικότητα.

(5) Στο γραπτό διαγωνισμό δεν υπάρχει όριο ηλικίας

(6) Είναι απαραίτητος ο τίτλος σπουδών

(7) Ενδεχόμενα μεταπτυχιακά, εμπειρία, γνώση ξένης γλώσσας δίνουν απλώς επιπρόσθετα μόρια ως προσαύξηση στη βαθμολογία χωρίς η έλλειψή τους να αποτρέπει τη συμμετοχή

(8) Ο γραπτός διαγωνισμός για όσους υποψηφίους συμμετέχουν σε αυτόν είναι η μοναδική δυνατότητα μόνιμου διορισμού. Αν χαθεί η συγκεκριμένη η επόμενη θα είναι σε δύο χρόνια (2024), ξανά με γραπτές εξετάσεις

(9) Από τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων εξαιρούνται οι υποψήφιοι της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Οι μόνιμες προσλήψεις αυτής της βαθμίδας θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω προκηρύξεων "Κ"

(10) Οι εξετάσεις θα γίνουν με το σύστημα multiple choice. Θα αφαιρείται το 0,25 του βαθμό που αντιστοιχεί στην ερώτηση στην περίπτωση λανθασμένης απάντησης

 

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ.

Αυτή την ώρα το workenter.gr σας καλεί να κάνετε προεγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Δηλαδή, να "καπαρώσετε" μία θέση προετοιμασίας. Η εγγραφή θα γίνει μόλις βγει  η προκήρυξη και έχετε πλήρη εικόνα: να δείτε δηλαδή την ύλη και αν περιλαμβάνεται η ειδικότητά σας στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σημειώστε ότι το πακέτο προετοιμασίας που προσφέρεται έχει την καλύτερη τιμή στην αγορά, αλλά παράλληλα προσφέρει προετοιμασία και για τις δύο δεξαμενές άντλησης μονάδων: μαθήματα και τεστ αποτελεσματικότητας.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Εκπτώσεις

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram