ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης – Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης – Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτή θα παραμείνει από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 (ώρα 23:59) η πλατφόρμα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παρόχους κατάρτισης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) της ΔΥΠΑ.

Η διαδικασία αφορά την κατάθεση προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο του «Προγράμματος ενεργητικών πολιτικών για ανέργους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» και πραγματοποιείται μέσω του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος.

Οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως δύο προγράμματα, και συγκεκριμένα:

  • ένα πρόγραμμα που αφορά επαγγέλματα γραφείου και
  • ένα πρόγραμμα που αφορά πωλήσεις,
    σύμφωνα με τους όρους της σχετικής πρόσκλησης.

Τα προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, με σύγχρονη και/ή ασύγχρονη εκπαίδευση, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και τη συμμετοχή των ωφελούμενων.

Η κατάρτιση περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης σε τομείς αυξημένης ζήτησης, όπως τα επαγγέλματα γραφείου και οι πωλήσεις, και ολοκληρώνεται με πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω επιταγών πιστοποίησης (Certification Vouchers).

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα ενημερωθούν για τα εγκεκριμένα προγράμματα και θα μπορούν να υποβάλουν τη δική τους αίτηση συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ΣΕΚ υλοποιείται μέσω του συστήματος Training Vouchers, στο πλαίσιο του Ελλάδα 2.0, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version