ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Νέο voucher €1.000 εντός Οκτωβρίου

Ποιες οι προϋποθέσεις
Το προσεχές διάστημα και εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση του φορέα. 

"Αντίστροφη μέτρηση" για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), για το voucher των 1.000 ευρώ.

Το προσεχές διάστημα και εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση του φορέα.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει:

  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO / IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες
  • Κατάρτιση σε ψηφιακές & "πράσινες δεξιότητες" υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50 - 250 ώρες)
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με παρόχους κατάρτισης (τα γνωστά ΚΕΚ) και να δηλώσετε ενδιαφέρον για εγγραφή.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ισχύει ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:

  • Ηλικία άνω των 18 ετών
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει διαφορά στο αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης και αν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Θα πρέπει επίσης να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού κατά την διάρκεια της υποβολής αίτησης και κατά την είσοδό τους στο πρόγραμμα.

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram