ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για 4.000 εργαζομένους στην Υγεία

Στις θέσεις τους εκ νέου οι υπηρετούντες - Ολόκληρη η απόφαση
Σε νέα παράταση του προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας προχωρούν η ΔΥΠΑ και το υπουργείο Υγείας.

Σε νέα παράταση του προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας προχωρούν η ΔΥΠΑ και το υπουργείο Υγείας.

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση, προβλέπεται παράταση για ένα ακόμη έτος στις συμβάσεις των απασχολούμενων. Όπως προβλέπει, «η απασχόληση των ωφελουμένων συνεχίζεται για άλλους δώδεκα (12) μήνες, επιπλέον της χρονικής διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου, υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις».

Το πρόγραμμα, που έχει λάβει ήδη πολλαπλές παρατάσεις, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ. Μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), οι συμβάσεις των ωφελουμένων θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο..

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν για την κατηγορία Π.Ε. στα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆.Ε. στα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. στα 775,00 ευρώ, προσαυξανόμενες με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εφημεριών, κλπ).

Δείτε εδώ την απόφαση

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram