ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε ανέργους

Έως αύριο οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας
Στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων.

Αύριο, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β' κύκλο του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες.

Στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΥΟ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram