ΔΥΠΑ – ΕΒΕΑ: Στο τραπέζι νέες ειδικότητες και τεχνικά επαγγέλματα υψηλής ζήτησης

ΔΥΠΑ – ΕΒΕΑ: Στο τραπέζι νέες ειδικότητες και τεχνικά επαγγέλματα υψηλής ζήτησης

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Τη στενότερη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας επιδιώκουν ΔΥΠΑ και ΕΒΕΑ, δίνοντας έμφαση στις τεχνικές ειδικότητες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΔΥΠΑ και αντιπροσωπείας του ΕΒΕΑ, συζητήθηκαν οι αυξανόμενες ανάγκες της οικονομίας για εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ήδη πολλές επιχειρήσεις στην αναζήτηση εργαζομένων με κατάλληλες δεξιότητες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα, στελέχη της Υπηρεσίας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος μαζί με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος – Πηγή φωτογραφίας: ΔΥΠΑ

Όπως επισημάνθηκε, η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο αυξημένων αναγκών σε τεχνικές δεξιότητες, λόγω των επενδύσεων, των έργων υποδομών, της ενεργειακής μετάβασης, της βιομηχανικής παραγωγής αλλά και των εκτεταμένων ανακαινίσεων κτιρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη καλύτερης χαρτογράφησης των πραγματικών αναγκών της αγοράς, ώστε τα προγράμματα κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της παραγωγής. Παράλληλα, εξετάστηκε η συμβολή του ΕΒΕΑ στην αποτύπωση αυτών των αναγκών μέσω της επαφής του με την επιχειρηματική κοινότητα.

Στο τραπέζι βρέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες αδειοδότησης και πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων, με αναφορές στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας πιο ευέλικτων και λειτουργικών διαδικασιών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμη τη διαμόρφωση ενός οργανωμένου «οδικού χάρτη» συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης, αλλά και τη βελτίωση της σύνδεσης ανάμεσα στην επαγγελματική εκπαίδευση και την απασχόληση.

Η Διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα ανέφερε ότι η Υπηρεσία επενδύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου κατάρτισης και επαγγελματικής ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας, τονίζοντας ότι η συνεργασία με το ΕΒΕΑ μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά την κάλυψη ελλείψεων σε κρίσιμες ειδικότητες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερους σύγχρονους τεχνίτες και εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη σύνδεση κατάρτισης και αγοράς εργασίας αποτελεί κρίσιμο στοίχημα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

ΔΥΠΑ και ΕΒΕΑ συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μέσω του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας, προωθώντας κοινές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την απασχόληση και τις τεχνικές δεξιότητες υψηλής ζήτησης.

Πηγή φωτογραφίας: ΔΥΠΑ

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr