ΔΥΠΑ: Εντός εβδομάδας τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Κατεγράφη ρεκόρ αιτήσεων, αφού 500.000 πολίτες έκαναν αίτηση για 1 εκατ. επιταγές
«Εμείς θα εκδώσουμε 300.000 επιταγές, οπότε θα μπορέσει να ικανοποιηθεί περίπου ένας στις τρεις» εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ρεκόρ ενδιαφέροντος καταγράφηκε φέτος στις αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022, σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Πιο συγκεκριμένα, 500.000 πολίτες έκαναν αίτηση για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 1 εκατ. επιταγές.

«Εμείς θα εκδώσουμε 300.000 επιταγές, οπότε θα μπορέσει να ικανοποιηθεί περίπου ένας στις τρεις» εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ περιέγραψε τι ακολουθεί στο εξής. «Θα βγάλουμε προσωρινά αποτελέσματα, τους πίνακες με τους επιτυχόντες και αυτούς που δεν έχουν πάρει επιταγή.

Όσοι πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση και αφού εξετάσουμε και τις ενστάσεις, θα βγάλουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Τότε, οι δικαιούχοι θα έχουν έναν μοναδικό αριθμό, θα βγάλουν ένα voucher, μια επιταγή, η οποία αποτελείται από έναν μοναδικό αριθμό και θα μπορούν να επικοινωνούν με τα τουριστικά καταλύματα που τους ενδιαφέρουν και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για να μπορέσουν να κλείσουν και να κάνουν την κράτησή τους» ανέφερε ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α., διευκρινίζοντας ότι η Υπηρεσία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κράτησης καταλυμάτων και εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το ert.gr, προσέθεσε πως την επιταγή μπορούν οι δικαιούχοι να την κρατήσουν για 12 μήνες, καθώς το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι 12μηνης διάρκειας και τρέχει από 1η Αυγούστου 2022 μέχρι 31 Ιουλίου 2023.

«Να υπενθυμίσω σε όλους όσους έχουν επιταγές του προγράμματος 2021-2022, ότι έχουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου να ενεργοποιήσουν τις επιταγές του», συμπλήρωσε.

Μιλώντας αναλυτικά για το πρόγραμμα, ανέφερε «επιδοτούμε δύο πράγματα, τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όταν η διαμονή γίνεται σε τουριστικά καταλύματα στη νησιωτική Ελλάδα.

Έχουμε έξι βράδια οπουδήποτε στην Ελλάδα, όπου ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ένα τεράστιο ποσοστό, γύρω στο 85%-90% των διακοπών, με το υπόλοιπο να είναι ιδιωτική συμμετοχή, έχουμε 10 βράδια εντελώς δωρεάν, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και νομό Έβρου και 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε βόρεια Εύβοια, Σάμο».

Ειδικά για τη Σάμο και τη βόρεια Εύβοια έχει φτιαχτεί ένα ξεχωριστό καθεστώς στο πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού», εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, αναφερόμενος στο North Evia – Samos pass.

«Προσπαθούμε να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα εντός αυτής της εβδομάδας.

Ο λόγος που παίρνει τόσο χρόνο είναι ότι πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, ο οποίος πρέπει να διασταυρωθεί με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ για να γίνει η μοριοδότηση, διότι αυτή δίνεται σε οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα και περισσότερα παιδιά.

Οπότε, πρέπει να κάνουμε μοριοδότηση με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια», επισήμανε ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram