Δύο πρόσωπα σήμερα ο καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και καταιγίδες εξπρές

Διπλό «πρόσωπο» θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, καθώς από τη μία πλευρά η θερμοκρασία θα ανέβει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ από την άλλη βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να ξεπεράσει ακόμη και αυτό το όριο.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Ειδικότερα, θερμοκρασίες 29-30 βαθμών προβλέπονται για Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Πελοπόννησο, ενώ στην Κρήτη το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί πως «μία διαταραχή εξπρές θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο». Παράλληλα, οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, φτάνοντας έως και τα 8 μποφόρ.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί μέχρι την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις αναλυτικές προβλέψεις της ΕΜΥ.
Ο καιρός την Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2025
Στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες — κυρίως στο Ιόνιο, καθώς και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου αναμένονται σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Κατά τις βραδινές ώρες, η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται στροφή σε βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους.
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, φτάνοντας στους 21-22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, στους 23-24 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.
Ο καιρός την Τετάρτη 29.10.2025
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις στην Πελοπόννησο και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Πέμπτη 30.10.2025
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Ο καιρός την Παρασκευή 31.10.2025
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια.
- 12 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
- 21 λεπτά πριν ΔΕΗ: Νέες ευκαιρίες εργασίας εκτός ΑΣΕΠ σε 7 ειδικότητες – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις
- 1 ώρα πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους















