Δώρο Πάσχα 2026 ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνεται και ποιοι το δικαιούνται

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα αναμένεται να πιστωθεί το Δώρο Πάσχα 2026 της ΔΥΠΑ, με την πληρωμή να γίνεται φέτος με νέο τρόπο, αλλάζοντας τον προγραμματισμό για χιλιάδες δικαιούχους.
Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα 2026
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η καταβολή του Δώρου Πάσχα αναμένεται την Παρασκευή 3 Απριλίου, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 9 Απριλίου.
Η εκτίμηση βασίζεται και στο περσινό χρονοδιάγραμμα, καθώς το 2025 το δώρο είχε καταβληθεί εννέα ημέρες πριν από το Πάσχα.
Πληρωμή μέσω προπληρωμένης κάρτας
Η φετινή καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσω προπληρωμένης κάρτας, κάτι που διαφοροποιεί τον τρόπο πρόσβασης στα χρήματα.
Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον προγραμματισμό των εορταστικών τους δαπανών, καθώς η κάρτα αποτελεί το μοναδικό μέσο πληρωμής.
Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι
Το ύψος του Δώρου Πάσχα εξαρτάται από το διάστημα επιδότησης ανεργίας μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30ής Απριλίου 2026.
Το βασικό ποσό ανέρχεται στα 540 ευρώ
Αναμένεται αύξηση λόγω της νέας αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου
Η τελική εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας αναμένεται στα τέλη Μαρτίου
Ποιοι το δικαιούνται
Το Δώρο Πάσχα χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας, δηλαδή μισθωτούς των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λήξει ή καταγγελθεί.
Η διάρκεια επιδότησης κυμαίνεται από 5 έως 12 μήνες, ανάλογα με τα ένσημα.
Ολόκληρο το ποσό λαμβάνουν όσοι επιδοτούνται αδιάλειπτα από 1/1 έως 30/4
Σε διαφορετική περίπτωση, το ποσό υπολογίζεται αναλογικά (τρία ημερήσια επιδόματα ανά μήνα επιδότησης)
Ποιοι δεν το παίρνουν
Σημαντική διευκρίνιση είναι ότι:
Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα οι μακροχρόνια άνεργοι
- 4 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 12 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη
- 13 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα (4/6) σε ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία και Βιολογική Γεωργία

















