Δώρο Χριστουγέννων 2022: Πότε καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους του ΟΑΕΔ

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι παίρνουν επιδότηση από 1η Μαίου έως 31 Δεκεμβρίου

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2022 από τη ΔΥΠΑ στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ και τους δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Το δώρο θα αρχίσει να πληρώνεται στους ανέργους ΟΑΕΔ που λαμβάνουν επιδότηση αλλά σε όσες λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας. Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι παίρνουν επιδότηση από 1η Μαίου έως 31 Δεκεμβρίου. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα ως Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το διάστημα καταβάλλονται είκοσι πέντε (25) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Το ύψος του δώρου Χριστουγέννων, έως τα 438 ευρώ, υπολογίζεται με τη διάρκεια ανεργίας μέσα στο έτος.

Επομένως, θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Σημειώνεται πως οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει. Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram