Δωρεάν φάρμακα για χαμηλοσυνταξιούχους από 1η Μαρτίου – Ποιοι οι δικαιούχοι
Από την 1η Μαρτίου, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που στο παρελθόν λάμβαναν ΕΚΑΣ θα έχουν δικαίωμα σε δωρεάν φάρμακα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου, η νέα ρύθμιση καλύπτει περίπου 130.000 νέους δικαιούχους, οι οποίοι προστίθενται στους 180.000 υφιστάμενους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων στα 310.000 άτομα.
Ο έλεγχος των δικαιούχων θα πραγματοποιείται μέσω συνεργασίας του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ, ενώ η εφαρμογή του μέτρου είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Στόχος της ρύθμισης είναι η στήριξη των οικονομικά αδύναμων συνταξιούχων, οι οποίοι δεν θα επιβαρύνονται πλέον με κόστος για τα φάρμακά τους.
Το ΕΚΑΣ καταργήθηκε το 2019, και η νέα διάταξη διασφαλίζει ότι όσοι λάμβαναν το συγκεκριμένο επίδομα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική κάλυψη με μηδενική συμμετοχή.
- 9 λεπτά πριν Δήμος Παιονίας: Αναζητά παιδαγωγούς και βοηθούς βρεφονηπιοκόμων
- 36 λεπτά πριν Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Διαγραφή δανείων και στήριξη στους πυρόπληκτους
- 55 λεπτά πριν Επιδότηση προσωρινής στέγασης: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται








