Δομοκός: Συναγερμός στις φυλακές για κρούσμα φυματίωσης
Τη δεύτερη εβδομάδα νοσηλείας του διανύει Έλληνας κρατούμενος των φυλακών Δομοκού, ο οποίος διαγνώστηκε με φυματίωση, προκαλώντας κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών.
Ο κρατούμενος παρουσίασε συμπτώματα της ασθένειας πριν από περίπου δύο εβδομάδες και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε επίσημα με φυματίωση. Έκτοτε παραμένει φρουρούμενος, υπό θεραπεία, και αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή την ερχόμενη εβδομάδα, αφού συμπληρωθούν οι 18 ημέρες που απαιτούνται για την αποφυγή μετάδοσης.
Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της φυματίωσης — μιας λοιμώδους νόσου που μπορεί να αποβεί μοιραία, αν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, δύο υγειονομικά κλιμάκια —από τον ΕΟΔΥ και το τοπικό νοσοκομείο— πραγματοποίησαν ελέγχους σε κρατούμενους και σωφρονιστικό προσωπικό, με τη διενέργεια test Mantoux για τη διάγνωση πιθανής μόλυνσης από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.
Ορισμένα τεστ βγήκαν θετικά και οι συγκεκριμένοι εξεταζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες και μαγνητικές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ενεργή, μεταδοτική μορφή της νόσου.
Τα αποτελέσματα ήταν καθησυχαστικά, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα επιπλέον κρούσμα ενεργής φυματίωσης.
- 10 λεπτά πριν Οι τράπεζες ανοίγουν δρόμο στις ιδιωτικές συντάξεις;
- 19 λεπτά πριν Τραγωδία στις Βρυξέλλες: Νεκροί σε φωτιά σε υπό κατασκευή κτήριο – Έξι αγνοούμενοι
- 27 λεπτά πριν Μουντιάλ 2026: Απόψε (14/7) στις 22:00 ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία








