Δόμνα Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα για πρώτη φορά σε όλα τα δημοτικά της Αίγινας
Για πρώτη φορά, οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της Αίγινας θα απολαμβάνουν καθημερινά δωρεάν σχολικά γεύματα, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου από το Δημαρχείο του νησιού.
Η υπουργός τόνισε ότι το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε ακριτικούς και νησιωτικούς δήμους, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση σε οικογένειες και εργαζόμενους γονείς.
«Κάθε μέρα οι 630 μαθητές και μαθήτριες της Αίγινας θα έχουν ένα ζεστό γεύμα με σαλάτα και φρούτο, παρασκευασμένο με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά, αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η Δόμνα Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι η διανομή των γευμάτων θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός για ανάδοχο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Παράλληλα, για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εντάσσονται και άλλοι δήμοι με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι Γρεβενών, Ορεστιάδας, Σουφλίου, Σαμοθράκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Παιονίας και Ικαρίας.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι η δωρεάν παροχή ποιοτικών γευμάτων ενισχύει την κοινωνική συνοχή, στηρίζει την οικογένεια και προάγει την ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες και ενδυναμώνει το αίσθημα του ανήκειν στη σχολική κοινότητα.
- Μόλις τώρα Ξεκίνησε η δίκη για την τραγωδία στη Χαλκιδική με νεκρό 33χρονο και 46χρονη αστυνομικό
- 2 λεπτά πριν Εφετείο Αθηνών: Νέα αίθουσα για μεγάλες δίκες – Τα έργα που αλλάζουν το δικαστήριο
- 6 λεπτά πριν Μητσοτάκης για κόκκινα δάνεια: Στήριξη στους συνεπείς δανειολήπτες




















