Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερη με όρους η πρώην αξιωματικός
Ξεκίνησαν οι απολογίες των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε την 1η Απριλίου 2024 έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, λίγο μετά την προσέλευσή της στο τμήμα για βοήθεια.
Η πρώτη που απολογήθηκε ήταν η τότε αξιωματικός υπηρεσίας, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, κατηγορούμενη για θανατηφόρα έκθεση από υπόχρεο διά παραλείψεως (κακούργημα). Φέρεται να υποστήριξε ότι συνέστησε στο θύμα να υποβάλει μήνυση, αλλά η ίδια αρνήθηκε.
Συγκατηγορούμενοι είναι:
- Η επόπτρια του τμήματος
- Ο σκοπός
- Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, που φέρεται να είπε στη Γρίβα: «Τα περιπολικά δεν είναι ταξί, κυρία μου»
Η δικογραφία για τις παραλείψεις των αστυνομικών είναι ανεξάρτητη από την υπόθεση της δολοφονίας, για την οποία ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια.
Οι γονείς της Κυριακής Γρίβα κατήγγειλαν δημόσια ότι ουδείς τους ζήτησε συγγνώμη, ενώ αποκάλυψαν ότι ζητήθηκε από την κόρη τους να πληρώσει 100 ευρώ για την κατάθεση μήνυσης, παρότι η καταγγελία έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα.
- 7 λεπτά πριν Στρατός: Οι περιπτώσεις που οδηγούν σε υποχρεωτική θητεία
- 7 λεπτά πριν Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν 29χρονος και 26χρονη για τα γκαζάκια της Νέστορα
- 9 λεπτά πριν Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο Αλιβέρι Εύβοιας – Μήνυμα 112 για εκκένωση







