Διπλό σοκ για την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα: Συλλήψεις και σε Βόνιτσα μετά την Αγία Παρασκευή

Σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση με έντονη κοινωνική και νομική διάσταση στη Βόνιτσα, μετά από καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης ζώων στο τοπικό κυνοκομείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθησαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόνιτσας, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος της πόλης για ψευδή καταμήνυση.
Δείτε επίσης: Έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Οι δύο φιλοζωικοί εκπρόσωποι είχαν προηγουμένως καταγγείλει την ύπαρξη αλυσοδεμένων σκύλων και παραμέλησης στο κυνοκομείο, καταθέτοντας επίσημα στοιχεία κατά του Δήμου. Ωστόσο, ως απάντηση, ο Αντιδήμαρχος προχώρησε σε μήνυση εναντίον τους, με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Στο μεταξύ, σοκαριστικό βίντεο που αναρτήθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου, δείχνει έναν εξαντλημένο σκύλο, τη «Μέλι», σε άθλια κατάσταση μέσα στον χώρο φιλοξενίας. Το υλικό αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας νέο κύμα οργής από φιλοζωικούς κύκλους.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανάρτησης, έχει ήδη ενημερωθεί νομική εκπρόσωπος των συλληφθέντων, ενώ αναμένεται παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει τις αντικρουόμενες καταγγελίες.
Προηγήθηκε το περιστατικό στην Αγία Παρασκευή
Το ίδιο χρονικό διάστημα, ένα δεύτερο περιστατικό ήρθε στο φως σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου, στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Καταγγελίες πολιτών για κακομεταχείριση και εγκατάλειψη ζώων εντός δομής του Δήμου οδήγησαν σε παρέμβαση της Εισαγγελίας και σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας ζώων.
Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαχρονική προβληματική κατάσταση στα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας και τονίζει την ανάγκη για ενιαίο και αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, με έμφαση στη διαφάνεια και την ευζωία των ζώων.
Τα περιστατικά σε Βόνιτσα και Αγία Παρασκευή αποτυπώνουν τη βαθιά κρίση στον τομέα της διαχείρισης αδέσποτων στην Ελλάδα. Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν επείγουσες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και αυστηρότερους ελέγχους στους δήμους, ώστε να διασφαλιστούν τα βασικά δικαιώματα των ζώων, αλλά και να προστατευθούν οι πολίτες που δρουν υπεύθυνα για την υπεράσπισή τους.
- 5 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 35 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















