Διπλό πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική – Φωτιές σε Κερατέα και Κορωπί, ήχησε το 112
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2026, έπειτα από την εκδήλωση δύο πυρκαγιών σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Φωτιά στον Χάρακα Κερατέας
Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή και ξερή βλάστηση στον Χάρακα Κερατέας.
Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες αναμένεται να συνδράμουν και εναέρια μέσα, τα οποία πραγματοποιούσαν ήδη προγραμματισμένες περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή.
Οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για τον άμεσο περιορισμό του μετώπου, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωσή του.
Λίγο αργότερα, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνταν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Νέα πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου
Την ίδια ώρα, νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κίτσι, στο Κορωπί.
Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.
⚠️ Activation 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Fire in the area #Charakas of the regional unit of #East_Attica
‼️ Stay alert and follow the instructions of the Authorities
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 30, 2026